Ostatní telefony ZOPOZOPO ZP330 - nejde zapnout

Moderátoři: Moderátoři čínských mobilů, Moderátoři čínských mobilů

Odpovědět
Mexa94
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 23. bře 2016 15:28:42
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-A

ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Mexa94 »

Dobrý den,

včera jsem prováděl aktualiazci systému na Zopo ZP330 klasickou cestou a zbývalo asi 30% baterie, říkal jsem si že to vydrží a nedal jsem to na nabíječku (veliká chyba, já vím) Aktualiazce se stáhla a poslední co jsem viděl bylo "restartuji" pak se telefon vypnul a už od té doby nejde zapnout. Nechal jsem to na nabíječce celou noc a jak nabíječka tak baterie studená. (jen mám pocit že horní část telefonu nad baterkou zejména vlevo od fotoaparátu je teplejší než ostatní část telefonu)

Teď otázka co s tím může být. Kvuli tomu že se prováděla aktualizace se telefon nevypnul dostatečně rychle a tak je baterie na nule, tím pádem ji telefon nedetekuje a tak jí nenabíjí?

Nová baterie už je na cestě a zítra dorazí, ale tak nějak mám pocit že není moc reálné že by byla podvybitá. Přecijen není to baterie která rok ležela v šuplíku, nicméně tohle fórum je plné příspěvků že lidem nejde telefon po úplném vybití.

Mám ale strach že když se to vypnulo pří nedokončené aktualizaci že se taky mohl zhroutit android. Je ale vůbec možné aby android umřel tím způsobem že nenaběhne ani recovery? Vlastně ten telefon se chová úplně stejně jakoby tam vůbec nebyla baterka. Říkám si že i kdyby se v systému něco ošklivě porouchalo tak by to alespoň nabíjelo.

Steejně si myslím že těch cca 30% baterie mohlo na tu aktualizaci stačit, bylo to jen nějakých 222Mb a tak to šlo relativně rychle, je ale fakt že při aktualizacích šťáva mizí docela rychle. Jenže pokud by to tou baterií nebylo tak jak už jsem psal výše, to by musel systém umřít tak že se telefon chová jakoby tam baterie nebyla, což mi nepříjde moc reálné.

Nebo může být problém ještě někde jinde? No zítra dorazí nová tak uvidím. Mám ale obavy.

Díky.
Uživatelský avatar
Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Papooch »

Napadá mě jen zkusit, zapnout telefon s vyndanou baterií napíchlej na nabječku. Ovšem nejsem si jistej, zda to zrovna na něm bude fungovat, měl jsem telefony, co vydržely bez baterky živý jen na šťávě ze sítě, a i takové, co ne (pravděpodobně to fungovat nebude, sám mám teď zopo a ten bez baterky nepřežije). Tím způsobem, co popisuju jsem vyřešil obdobnej problém s laptopem, ačkoliv v tom je trochu rozdíl,

Kamarád vyřešil podobnou věc kuriózním způsobem, kterej fakt nedoporučuju, ale podělím se. Windows Phone se mu odmítal s totálně prázdnou baterkou (co nešla vyndat) zapnout, a jelikož tam nabíjení řídil firmware, co byl závislej na šťávě z baterky, tak to byl začarovanej kruh. Na nějakým fóru se dočet, že když dá telefon na nějakou dobu do mrazáku a pak ho vyndá, změna teploty tu baterku na chvíli oživí a ta dá dostatečnej proud na to, aby vzbudila firmware a začla se nabíjet - Všichni jsme čumělo, že to fakt fungovalo. :D

Ještě bych zkusil připojit telefon bez baterky do počítače a zjistit, jestli ho třeba flash tool detekuje (můj zopík při flashování fw potřebuje mít vyndanou baterku, moh by to být stejnej případ jak u tebe), pak tam eventuálně nahrát stock fw a znova aktualizovat.
Na poděkování slouží palec u příspěvku
Mexa94
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 23. bře 2016 15:28:42
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-A

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Mexa94 »

Díky za rady. Počkám až dojde nová baterie a pak uvidím a kdyžtak budu trochu experimentovat :)

Když to píchnu do PC tak Windows udělá "tududu" (připojeno) a za 10 sekund "dudu" (odpojeno) a takhle pořád dokola. Občas naběhne že zařízení nebylo rozpoznáno ale né vždy.

Jinak ty zvuky připojování a odpojováni to dělá i s vyndanou baterií.
Uživatelský avatar
Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 600
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Papooch »

Jop, to dělá, budeš potřebovat nainstalovat ovladače na mediatek devices. Je na to docela nechutnej postup.
Jestli si to zvládneš sám pogooglit, tak potřebuješ MTK (MediaTek) VCOM USB driver, vypnout ověřování signatury ovladačů (bez toho tě to windousy 8 ani 10 (možná ani 7)) nenechaj nainstalovat. Pak SP Flash Tool a z oficiální stránky ZOPO si stáhni ROM pro svůj model.

Jestli počítač dělá "tudu", tak je to super, protože ten telefon aspoň vidí (to nerozpoznání je kvůli chybějícím driverům).

Kdybys potřeboval podrobnější postup, napiš.
Teď jsem trochu googlil a zjistil jsem, že podobnej problém má víc lidí i s jinýma telefonama a nešlo jim ani bootnout do recovery. Řešením bude flashnout tam custom recovery (CWM nebo TWRP) a romku od zopa (nebo taky nějakou custom).
Na poděkování slouží palec u příspěvku
Mexa94
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 23. bře 2016 15:28:42
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-A

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Mexa94 »

Vidím to na nový telefon (docela to spěchá) a s tímhle si pak pohraji. Akorát jsem si ještě znova přehrával tu situaci jak se to stalo a napadla mě jedna věc. Poslední co jsem viděl (jak už jsem psal výše) byl nápis "restartuji" což se děje vždy po stáhnutí aktualizace, jenže telefon už zůstal vypnutý - a dál to znáte.

To by znamenalo že došla šťáva zrovna v momentě restartu, to mi příjde nějak podezřelé. Taková náhoda? Aby to nebylo tak, že baterie je možná dokonce i nabitá ale při aktualizaci systému se něco pokazilo. Je ale možné že se teda něco mohlo pokazit tak moc že se nedostanu ani do recovery a baterie nenabíjí? Možná zničený SW který řídí nabíjení? Jelikož teda nejspíš budu kupovat novej kousek tak mám docela obavy aby se to nestalo znova při té stejné aktualizaci. V té podobě jaké je android po vybalení z krabičky se to ale používat nedá. No ona to sice byla až druhá aktualizace, tuším někdy z prosince 2015 (nejspíše "Build Number: 20151229-120149 Changelog: Made the RAM LTLQ0555FS-HMd1 compatible") ale i tak bych to nejradši vše aktualizoval na nejnovější verzi. (i když moc důležitě ten poslední update nevypadá) Nikde ale nikdo hromadně tento problém nehlásí tak snad to bude OK.
prasil
Robot
Příspěvky: 943
Registrován: stř 30. led 2013 9:18:55
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE Crdroid
Tablet: Smart Tab4 LTE CM11
Tablet 2 / ROM: MiPad 64G
Bydliště: Mělník

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od prasil »

Jestli máš možnost půjčit si externí nabíječku, tak zkusit tu baterku oživit a pak už by se v mobilu měla nabít v poho. Taky jsem byl jednou v podobné situaci a pomohla externí nabíječka a SPFT :yes:
Na w7 jdou ovladače v pohodě, tady na fóru jsou i samoinstalační balíčky ovladačů, tak pohledej - jestli neproběhla instalace jak měla, flashi se nevyhneš…
Mexa94
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 23. bře 2016 15:28:42
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-A

Re: ZOPO ZP330 - nejde zapnout

Příspěvek od Mexa94 »

Tak baterie je doma a telefon funguje, bohužel android je nějaký mrtvý. Po startu černá obrazovka nebo jen čistá tapeta. Alespoň to funguje a teď už se s tím dá lépe pracovat :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní telefony ZOPO“