Lenovo Vibe Shot - obecná diskuzeLenovo Vibe Shot

Odpovědět

zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » pát 02. pro 2016 2:56:03

Vire: Vrať se na 5 a čekej, jestli cinani opraví chyby v 6, zatím to tak ale bohužel nevypadá :(

Btw. Na zahraničních fórech jsem se dočetl, že je lepší používat čínskou ROM 1625 jak nedodělanou S363 ... zkoušel jste to někdo? Přejít z S363 na 1625? Je to lepší ?

V 1625 má tel oproti S363 údajně vyšší benchmarky, tlačítka sviti správně, je opraveno ostření fotoaparátu atd. Bohuzel je jen v anglictine a cinstine :)

Tady je údajně nej 1625 pro flashnutí programem Qfil:

http://www.needrom.com/download/lenovo- ... -unlocked/" onclick="window.open(this.href);return false;


V zahraničí doporučují na tomto telefonu provozovat evropský S240 (Lolipop) nebo cinsky MM 1625.

edit: pozor! nešly mi v tom CZ simky (O2 ani Vodafone) .. musí se nahrát i ROM 363 :
http://www.needrom.com/download/z90a40/" onclick="window.open(this.href);return false;
a z toho překopírovat soubor NON-HLOS.bin .. do adresáře s 1625 (přepsat původní soubor) .. jsem to přeflashoval a simky už jedou :) .. budu to testovat a dám vědět, tlačítka svítí správně, ale rozčiluje mne ten čínský znak
v kontaktech ... grrrr

edit2: tak už vím kde udělali čínští soudruzi v MM 363 pro nás chybu :) .. číňani mají v 1625 vysouvací záložku na vypínání a zapínání 4G .. když je zaplá telefon tupě drží 4G za každou cenu a nepřepíná se do 3G (H+,-) takže když se v místě se slabým signálem ručně vypne 4G ve vysouvací záložce .. telefon přepne do 3G .. ale v našem ROM 363 nám tu záložku nedali a 4G je v tom nastaveno napevno, telefon pak skoro 3G v MM nevyužívá. V lolipopu se to plynule přepíná samo .. tak nevím co je výhodnější .. řekl bych že lízátko ... :)

každopádně 363 MM nebrat .. když už chcete MM tak 1625 CHINA

Edit3: je v tom appka MaxxAudio, ktera opravdu povzbudí chrchláček k obdivuhodným výkonům.

Edit4: build je velmi stabilní a zatím jsem na žádný problém nenarazil

(zůstávám 1625 ... )

Co říkáš Vojto na to, že telefon přivezený z Číny má v sobě lepší firmware jak ten prodávaný v CZ?




Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » sob 03. pro 2016 12:34:39

zajpav: prosím mohl bys udělat nějaký návod jak na to? třeba jako pro mě a další lidi co mají rádi: udělej tohle, počkej a pak udělej tohle a tady si stahni tohle ... :-) Díky

Asi taky přejdu zpět


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » sob 03. pro 2016 14:52:00

No, stáhni si ty dvě romky z mého odkazu, rozbal je a překopíruj ten soubor NON-HLOS.bin z jedné do druhé a pak tu upravenou ROM flashni do telefonu Qfilem podle tohoto návodu:

p1a42-s288-160721-row-raw-qfil-t75502.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » sob 03. pro 2016 15:39:43

zajpav píše:No, stáhni si ty dvě romky z mého odkazu, rozbal je a překopíruj ten soubor NON-HLOS.bin z jedné do druhé a pak tu upravenou ROM flashni do telefonu Qfilem podle tohoto návodu:

p1a42-s288-160721-row-raw-qfil-t75502.html" onclick="window.open(this.href);return false;


No super a jsou tam i Google apps?

A ještě mi pověz jak k zálohovat data z nerootlého telefonu jako třeba nastavení Wi-Fi a tak, a ještě jednu věc bude to funkční i na telefonu české distribuce?


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » sob 03. pro 2016 15:52:47

google aps v tom jsou, mám telefon koupený v CZ v kamenném obchodě, zazálohuj si kontakty na SD (kterou pred flashovanim vytahni) a hesla na wifi si napiš :)


Uživatelský avatar

DragonOfDeath
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 13. pro 2014 2:36:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od DragonOfDeath » úte 06. pro 2016 23:28:07

Zdravím kluci, koupil jsem si tento telefon z Ebaye od týpka v UK (sám tu jsem) a jediný problém je, že nabíječka je americká, což pořeším redukcí nebo USB nabíjením, ale nějaké appky jsou prostě psané v tom jejich rozsypaném černém čínském čaji...počasí mi vyhledá jen čínské města a nic víc nenajde. Při nabíjení to taky ukazuje ty jejich rozsypané polámané hůlky - zřejmě možnost 'Zapnout', když totiž na to ťápnu, capne se :D. A ted i Lenovo assistant nebo co to je, v pc, je celý čínsky, a prd tomu rozumím.
Mám ho v ruce druhou hodinu a teprve se s tím hraju kde co je, oproti 4.4 androidu, co jsem měl naposled. V tomto je verze 6.0.1. To tam asi nebude EU/Evropská ROM ne? Případně jaká verze OS je pro tento tel. nejlepší, co se funkcí/svižnosti/SW týče apod.

Chtěl bych ho mít komplet aspoň anglicky a ne někde čínské věci atd. Jak na to a nebo proč to tak je případně jak poznám, pro jaký trh byl ten můj telefon dělaný (četl jsem tu něco o LTE pásmech a verze z90-7 a z90-3 byly odlišné apod...)? Pomůže vám build number?

Za jakékoli návrhy budu rád.

+ sekundární věc, až pořeším to první, tak potřebuju ze zálohy ze starého telefonu nahodit data do tohoto, ale jak? Nijak jsem na to zatím nedošel.

(PS: To ten telefon fakt nemá žádné menu, jen obrazovky? :D)


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » čtv 08. pro 2016 15:35:37

Nejlepší 6 je anglicko čínská:

Vibeu_V3.1_1625_5.396.1_ST_Z90-7

Menu a nastavení je komplet anglické, čínské znaky se objevují jen v kontaktech u čísel, dá se s tím žít. Počasí na ploše používám Foreca. Mám v tom Rom v odkazu výše ze které jsou čínské appky a blbosti vypreparované.

Nebo je použitelná evropská 5, komplet v češtině a vše funguje. Oproti 6 ale žere 5 víc baterku a šestka se mi zdá i více stabilní.

Evropskou 6 nedoporučuji viz. diskuse výše.

Koho ta problematika zajímá, doporučuji tohle 160ti stránkové čtení.

http://forum.xda-developers.com/android ... l-t3148018" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar

DragonOfDeath
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 13. pro 2014 2:36:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od DragonOfDeath » sob 10. pro 2016 1:56:22

zajpav píše:Nejlepší 6 je anglicko čínská:

Vibeu_V3.1_1625_5.396.1_ST_Z90-7

Menu a nastavení je komplet anglické, čínské znaky se objevují jen v kontaktech u čísel, dá se s tím žít. Počasí na ploše používám Foreca. Mám v tom Rom v odkazu výše ze které jsou čínské appky a blbosti vypreparované.

Nebo je použitelná evropská 5, komplet v češtině a vše funguje. Oproti 6 ale žere 5 víc baterku a šestka se mi zdá i více stabilní.

Evropskou 6 nedoporučuji viz. diskuse výše.

Koho ta problematika zajímá, doporučuji tohle 160ti stránkové čtení.

http://forum.xda-developers.com/android ... l-t3148018" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky. Já mám verzi Vibeu_V3.1_1621_5.273.1_ST_Z90-7
No mě jde o to, že mám hodiny a s tím spojené počasí a díky tomu tam nemám nic u toho - protože to nenabídne nic z Evropy. A tel byl kupovaný z Číny a přeprodán na ebayi... Ok, takže ne EU 6tku, ale tu, co říkáš, ok.
Dá se s tím žít, ale ne celé aplikace nebo při nabíjení vyplého tel, že tam jsou čínské znaky... Zkusím najít téma tady , jak přeinstalovat ten telefon na verzi, co jsi postoval.
Jo a další dotaz. Jak zazálohuju na kartu obsah? Mám tam tu možnost, ale nemůžu ji zaškrtnou... ?


EDIT: Ten tvuj prispevek s odkazem je na Lenovo P1 nebo co, ne na Vibe. To jako taky můžu nahrát do svojeho?


Stanikk
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 06. říj 2016 15:41:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia L

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od Stanikk » sob 10. pro 2016 11:26:50

Zdravím všechny okolo.
Chtěl bych se zeptat jaké jsou zkušenosti s párováním s BT zařízením Parrot 3100. Chci se s párovat, napíšu pin 1234, který je všude na netu uvedený a spárování se nezdaří. Možná dělám něco špatně.... předem děkuji za rady.


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » sob 10. pro 2016 22:01:23

Postup je pro p1 stejný jako pro vibe. Hlavně do toho necpi Rom pro p1 :)

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » ned 11. pro 2016 12:56:47

Tak "ha sme perdeli" flashnul jsem tam tu ROMku čínskou a nějak se mi podařilo odpálit celý telefon. Stále se zapíná a vypíná tedy restartuje na bílé obrazovce s nápisem Lenovo na zeleném podkladu. Pak jsem ho připojil na PC a jakoby se chtělo připojit vcca 10 disků a že musí být sformátovány. A tím končím. Jo a ještě jsem zkusil jít do toho módu kdy můžete flashnout z SD karty ale tam mi to píše že jako sorry tohle je z90-7 a vy se tam pokoušíte dát z90a40 takže jako mám smolíka.
Poradí někdo? do s tím?
Díky

Uživatelský avatar

DragonOfDeath
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 13. pro 2014 2:36:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot
Mobil 2 / ROM: THL 5000

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od DragonOfDeath » ned 11. pro 2016 14:54:36

zajpav píše:Postup je pro p1 stejný jako pro vibe. Hlavně do toho necpi Rom pro p1 :)

Ok, postup stejny, jen Vibe shot ROM, chápu :D


Další věc k tomu telefonu. Proč z karty nevidím všechny svoje soubory v telefonu, hlavně co se muziky týče? Mám tam asi 15GB /2000+ písniček a v playlistu přehrávače i skrze telefon jde vidět jen 504 souborů a tím to hasne. Všiml jsem si včera, že mi tam hraje jaksi málo písniček.
Jakto? V mém předchozím THL nebyl problém, a i v pc se vše zobrazuje. Nechápu to.

Taky jsem si stahl anglickou verzi LenovoSmartAssistant (v telefonu je čínská a tomu rozsypanýmu čaji hovno rozumím) a tam je Update your phone ROM na tu novější - lepší, jak jsi tu psal, no a když to dám, tak se ukáže, že to stahuje, ale po deseti sekundách se to přeruší s hlášením, že se mám ujistit, že je v telefonu dostatek prostoru. Jako wtf, mám tam 20GB volné paměti a Romka na stáhnutí nemá ani 50MB - aspoň to to ukazuje v tom programu. Kde je problém? - to budu muset udělat 'ručně' viz předchozí věta o P1 / příspěvek? Proč to nejde, když to v tom programu nabízí...nebo kde je chyba?
Díky za vše.

Jinak zatím vše ostatní se zdá být ok nebo řešitelné.


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » ned 11. pro 2016 22:32:07

Vire nainstaluj si to znovu.

Dragon: měla by jít nějak stáhnout celá aktualizace, částečná prý nefunguje.

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » ned 11. pro 2016 23:44:04

zajpav: tobě se to řekne ale on nechce se chytit. no budu tomu muset asi chvilku ještě dát ale netušim jak to tam narvat :-(

edit: tak se mi nedaří ho dostat do stavu volume + a power kdy pak najede a přes QFIL jej naflešuju. vždy se jen rozsvítí baterka uprostřed displeje a nic.
Naposledy upravil(a) ViRe dne stř 14. pro 2016 23:09:32, celkem upraveno 1 x.


Kitotik
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: stř 30. pro 2015 6:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot Dual SIM

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od Kitotik » stř 14. pro 2016 14:18:41

Prosím o radu. Díky uvedenému telefonu a OS lze nastavit časování na odeslání SMS zprávy. Včera jsem si načasoval odeslání na dnešní 14:00 hodinu. Když jsem ale v 14:04 kouknul do tlf., zda zprávy (jednalo se o hromadnou SMSku na 2 kontakty) odešly, tak nebyly odeslány a odeslaly se právě až v těch 14:04. Přitom tlf je zapnut, během dne běžně používán. Toto pozdní odesílání sleduji již delší dobu, ale dnes jsem si to potvrdil. Nevíte co je špatně, případně kde co ještě nastavit? Děkuji a přeji hezký a klidný zbytek dne :) ...

Tak to jen vypadá, že se odeslání SMSky pouze opozdí o pár minut :(...

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » ned 18. pro 2016 12:19:06

zdravím,
je tu někdo kdo by mi pomohl rozklíčovat kde je chyba? fakt se mi nedaří a to ani když přes SD kartu dám update.zip tak se to zastaví na 49% a skončí. Pokud jsem chtěl dostat telefon fo fastv´boobtu tak mi to hodí jen že se nabíjí baterka. Když nedej bože zapnu telefon tak se mi otevře 11 disků chtějí zpormátovat a jeden má 63,9MB a ten je ze 3/4 plný a dál se nedostanu dokonce jsem i zkoušel ten pomocnej software od Lenova a nic tak jsem takovej zoufalej neměl by někdo radu jak na to? nebo má někdo zkušenost?
Dokonce i nabíjí takže by nemusel bejt uplně v čudu, a do lenovo recovery (sice čínského) se taky dostanu.


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » stř 21. pro 2016 3:08:11

Vire hledej návod na unbrick telefonu.. Třeba zde:

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-rec ... oid-phone/" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit: pokud někdo jedete tu čínskou MM jako já doporučuji appku ExDialer pro volání a kontakty ...Ta čínská si myslí, že jsem v Číně a ukazuje blbě čísla :)


luki52
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 17. zář 2013 19:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od luki52 » čtv 22. pro 2016 21:09:16

Už viac krát sa mi to stalo, ale až teraz som to zachytil...dnešný prípad, zrobím fotku a vyhodí hlášku, baterká vybitá, zariadenie sa vypína a baterka 24%...mobil mám rok...mal niekto podobný problém ???...android 6.0
Přílohy
DlhaSnimkaObrazovky_2016-12-22-16-03-39~01.png
DlhaSnimkaObrazovky_2016-12-22-16-03-39~01.png (271.62 KiB) Zobrazeno 2865 x


Vojta_L
Robot
Příspěvky: 938
Registrován: pon 26. říj 2015 9:19:15
Reputace: 20
Typ mobilu / ROM: Lenovo

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od Vojta_L » pát 23. pro 2016 0:47:46

Není ten čítač prostě jen zaseklý?

Tovární nastavení, pokud problém nezmizí, reklamace.


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » pát 23. pro 2016 2:19:49

Jede na tom i Android 7.1.1 .. zkoušel někdo? :)

Vire jak jsi na tom?

Zkus tohle:

Download an official rom update (in a QSB file) - try googling Lenovo Z90-7 Vibe Shot - QSB.
- Create sdfuse folder on the sdcard (using computer) and copying qsb file there.
- Insert sdcard into phone
- Enter factory menu by powering off and then turning it on using POWER BUTTON + VOLUME DOWN
- There's an "SD Update" option, use it.

Tady jsou další postupy pro unbrick:

http://forum.xda-developers.com/android ... t-t3318734" onclick="window.open(this.href);return false;


luki52
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 17. zář 2013 19:56:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od luki52 » pát 23. pro 2016 9:00:35

Továrne nastavenie som robil cca 1-2 týždne dozadu, ale robilo to pred tým, ale nie stále

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » pát 23. pro 2016 17:22:59

zajpav: jsem na tom stále stejně. tedy nic nepomáhá - Lenovo-recovery je jen v čínštině, jinam se nedostanu zkoušel jsem update.zip z toho Lenovo recovery ale skončí to na 49%, přes tlačítka volume down + power mi telefon začne vybrovat a nic a když ho připojim na PC tak se načte 11 HDD jsem docela bezradnej. Mám ten samej problém jako tady https://forums.lenovo.com/t5/Android-Ec ... -p/3348911 v tom prvním příspěvku


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » pát 23. pro 2016 19:24:16

Mělo by to jít přes tu SD kartu zkus ten postup který jsem tady dával já...A před tím to vyresetuj ..Tady je návod

https://youtu.be/Tdc5SnSmx1I" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokud ti nic nepůjde budeš se muset obrátit na servis. Každopádně jsi pro mě varováním a radši už s těmi Rom laborovat nebudu. Nechám si tu 1625 ..To je pro mě konečná, pokud Lenovo nevydají opravenou Evropu ...Ale zatím to vypadá, že na to ser...


Edit: Zkoušel jsem teď AnTuTu 3D benchmark a mám v tom 43802 bodů

Edit2:

Tak jsem narazil na error i v té 1625, když zapnu wireless display na Google chromecast a pak to vypnu a přepnu se do YouTube telefon vytuhne a musím ho tvrdě restartovat, ale to je tak specifická chyba a ojedinělá, že to neřeším ..A nevím jestli je to problém telefonu nebo externích aplikací.


pvajda
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 17. led 2011 17:47:04
Reputace: 0

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od pvajda » ned 01. led 2017 11:42:05

zajpav píše:Vire: Vrať se na 5 a čekej, jestli cinani opraví chyby v 6, zatím to tak ale bohužel nevypadá :(

Btw. Na zahraničních fórech jsem se dočetl, že je lepší používat čínskou ROM 1625 jak nedodělanou S363 ... zkoušel jste to někdo? Přejít z S363 na 1625? Je to lepší ?

V 1625 má tel oproti S363 údajně vyšší benchmarky, tlačítka sviti správně, je opraveno ostření fotoaparátu atd. Bohuzel je jen v anglictine a cinstine :)

Tady je údajně nej 1625 pro flashnutí programem Qfil:

http://www.needrom.com/download/lenovo- ... -unlocked/" onclick="window.open(this.href);return false;


V zahraničí doporučují na tomto telefonu provozovat evropský S240 (Lolipop) nebo cinsky MM 1625.

edit: pozor! nešly mi v tom CZ simky (O2 ani Vodafone) .. musí se nahrát i ROM 363 :
http://www.needrom.com/download/z90a40/" onclick="window.open(this.href);return false;
a z toho překopírovat soubor NON-HLOS.bin .. do adresáře s 1625 (přepsat původní soubor) .. jsem to přeflashoval a simky už jedou :) .. budu to testovat a dám vědět, tlačítka svítí správně, ale rozčiluje mne ten čínský znak
v kontaktech ... grrrr

edit2: tak už vím kde udělali čínští soudruzi v MM 363 pro nás chybu :) .. číňani mají v 1625 vysouvací záložku na vypínání a zapínání 4G .. když je zaplá telefon tupě drží 4G za každou cenu a nepřepíná se do 3G (H+,-) takže když se v místě se slabým signálem ručně vypne 4G ve vysouvací záložce .. telefon přepne do 3G .. ale v našem ROM 363 nám tu záložku nedali a 4G je v tom nastaveno napevno, telefon pak skoro 3G v MM nevyužívá. V lolipopu se to plynule přepíná samo .. tak nevím co je výhodnější .. řekl bych že lízátko ... :)

každopádně 363 MM nebrat .. když už chcete MM tak 1625 CHINA

Edit3: je v tom appka MaxxAudio, ktera opravdu povzbudí chrchláček k obdivuhodným výkonům.

Edit4: build je velmi stabilní a zatím jsem na žádný problém nenarazil

(zůstávám 1625 ... )

Co říkáš Vojto na to, že telefon přivezený z Číny má v sobě lepší firmware jak ten prodávaný v CZ?

Ahoj,
pôjde mi tá ROM 1625 na Z90a40? (je tam, že je to pre verziu Z90-7)
Treba mať odomknutý BL a Root, či to pôjde flashnúť ako Origo?
Dík


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » ned 01. led 2017 12:14:24

Mám z90a40 koupenou v Cz a dá se to flasnout jako originální. Ale radši vám to nedoporučuji ať nedopadnete jako ViRE.

Btw. Mělo by se to flashovat nejlépe z S240 Lollipop


pvajda
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 17. led 2011 17:47:04
Reputace: 0

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od pvajda » ned 01. led 2017 13:08:40

zajpav píše:Mám z90a40 koupenou v Cz a dá se to flasnout jako originální. Ale radši vám to nedoporučuji ať nedopadnete jako ViRE.

Btw. Mělo by se to flashovat nejlépe z S240 Lollipop
Sakra, a nejaký nápad na úpravu zvuku? Najviac ma lákalo to MaxxAudio, pretože ten originál výstup z toho repra je hrozný.

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » ned 01. led 2017 13:11:40

No ja jeste stale zapasim s tim ozivit Vibe Shot. Ozivil jsem spoustu Lenovo jako napr P780, P770, Vibe Z K910, ale takhle jak me trapi VibeShot to jsem jeste nezazil.


EDIT: stále mě trápí to že to nějak nejde.
Naposledy upravil(a) ViRe dne ned 01. led 2017 18:34:25, celkem upraveno 1 x.


pvajda
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 17. led 2011 17:47:04
Reputace: 0

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od pvajda » ned 01. led 2017 13:18:17

Mne sa včera podarilo oživiť Vibe X2 (keď sa mi dostalo do rúk bolo úplne death ), ale pri vložení SIM napíše neplatné IMEI.
A toto Lenovo je druhé čo v živote mám a preto sa mi nechce púšťať do nejakých extrémov (kúpil som si ho z dôvodu = 2x SIM + SD).
Ale to repro je HROZNÉÉÉÉ. Neviete niekto o nejakej úprave. Je tam 6.0.1


zajpav
Stálý androiďák
Příspěvky: 111
Registrován: pát 12. dub 2013 17:38:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Shot a Lenovo P 1
Mobil 2 / ROM: Lenovo S60 a Lenovo A806
Tablet: Asus
Tablet 2 / ROM: Acer

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od zajpav » ned 01. led 2017 17:37:10

Pvajda zkus nějakou appku, třeba:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .equalizer" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar

ViRe
Stálý androiďák
Příspěvky: 189
Registrován: čtv 25. črc 2013 10:43:40
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Honor 8 FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe Shot / Z90a40_S363_160625_ROW
Twitter: @VitaR
Kontaktovat uživatele:

Re: Lenovo Vibe Shot

Příspěvek od ViRe » sob 07. led 2017 18:58:28

Tak já už fakt nevím. Asi zkusím ofiko servis. Už mě nic nenapadá. Kdyby tu byl někdo kdo by chtěl si přivydělat a unbricknout mi Vibe Shot tak se přihlašte.
Díky

Odpovědět

Zpět na „Lenovo Vibe Shot - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů