Android OSNelze se připojit ke kameře - SW problém, jak vyřešit?

Máte dotaz týkajícíce systému/jádra android ? Zde je spravné fórum! :)

Moderátoři: don_alex, radegast, mArtinko5MB, ramon.dexter, Moderátoři fór, don_alex, radegast, mArtinko5MB, ramon.dexter, Moderátoři fór

Odpovědět
gibby1
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 19. čer 2019 18:48:26
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S

Nelze se připojit ke kameře - SW problém, jak vyřešit?

Příspěvek od gibby1 »

Hezký večer,
máme problém na telefonu Nokia 8, kde při spuštění aplikace fotoaparát(ale i jakékoliv jiné aplikace, využívající fotoaparát - whatsapp, instagram, opencamera, cokoliv) se objeví hláška, že se nelze připojit ke kameře.
Tento problém zmizí po restartu telefonu, kdy se při prvním spuštění kamera normálně načte, lze fotit, cokoliv. Jakmile se ale apliakce vypne a zapne nebo minimalizuje, následné další spuštění opět spustí tuto hlášku a pro použití kamery je nutné opět restartovat. Nezdá se mi to tedy jako HW problém, protože nelze fotit ani jednou kamerou a po restartu fotit lze. Kompletní smazání telefonu nepomohlo.
Našel jsem na Googlu spoustu lidí, co má stejný problém, ale nikde jsem nenašel řešení, které by tomu pomohlo a nezdá se mi to jako problém hardwarový, není to můj telefon, abych přesně určil, kdy se to začalo dít, ale podle mě po aktualizaci na Android 9, prý už kamera nefunguje dlouhodoběji. Je možné z mé strany to nějak opravit?
Je zřejmé, že GCam apod. problém nevyřeší, jedná se spíš o problém s vnitřním fungováním obsluhy fotoaparátu, které nějak dodrbala Nokia, ale co s tím můžu já jako uživatel dělat?
Jsou tu uživatelé Nokie 8, kteří můžou říct, zda se jim to děje taky nebo je to skutečně jen náš problém a jedná se o problém hardwarový?
Děkuji moc za jakékoliv rady.[sa_widget][/sa_widget]
Uživatelský avatar
LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22863
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Typ mobilu / ROM: SM-S911B
Mobil 2 / ROM: iPhone
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Nelze se připojit ke kameře - SW problém, jak vyřešit?

Příspěvek od LivArt »

Předně bych zkusil, jestli to bude dělat po továrním nastavení. Může to dělat nějaká tebou doinstalovaná aplikace, která si kameru "vezme", ale už ji neuvolní pro použití dalším aplikacím (dělají to třeba různý appky pro svítlinu a podobný "nezbytný" věci).
gibby1
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 19. čer 2019 18:48:26
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S

Re: Nelze se připojit ke kameře - SW problém, jak vyřešit?

Příspěvek od gibby1 »

Ano, to jsem si původně myslel taky, protože pro otestování stažená OpenCamera hlásila, že aplikace s ID=0 odmítá předat fotoaparát nebo něco podobného. Je to herní telefon 13 letého, kde bylo plno blbůstek z Play Storu, takže jsem udělal tovární nastavení (psal jsem to i v původním příspěvku), ale i naprosto čistý telefon má stejné chování...
Odpovědět

Zpět na „Android OS“