PokecT-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Pokec o všem možném i nemožném. V této sekci není nic OT. :)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór, Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
sinco
Droid
Příspěvky: 2214
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od sinco »

Poslední měsíc-dva mám problém s voláním TM-TM ve středu města Brna. Hovor se spojí ale ani jeden nemá kvalitní komunikaci. Není to každý hovor, někdy je to hovor v délce 1 minuty a jindy do 5 min. Hovor se spojí ale hlas drhne, trhá se, vypadává komunikace. Používal se tel. pro důchodce zn. Doro nevím zda byl nový, je to služebák. Občas v okamžiku zadrhávání hovoru jsem kouknul na displej a stalo se že tam byla jedna čárka. Koupil jsem druhý, nový Nokia 105, vím žádná technologická špička, je určen pouze k volání. Několikrát za den kouknu na displej a buď je signál do plna nebo o jednu čárku míň ale to o kvalitě signálu nemusí odpovídat skutečnému stavu. Proběhlo zatím jen pár hovorů a zrovna TM-TM s jedním číslem se stane že se musí zavolat několikrát po sobě. Přijde hovor já ho příjmu a protistranu slyším ale on slyší jen nějaké chrčení, tak mě to popsal. Druhý hovor stejný a až u třetího to bylo ok. A dnes to stejný a to byl venku na náměstí, pak další hovor který se kvalitou povedl a ta osoba byla v suteréních prostorech kde vím že je špatný signal a nebo tam není signál vůbec. Další hovor s někým jiným ve stejné síti a průběh kvalitou 1+ až po chvilkové ticho kdy jsem nic neslyšel a to během několikaminutového hovoru a protistrana to měla podobně. Uvidím časem jak to bude u dalších volaní. Díky za pomoc
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G
Uživatelský avatar
ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12740
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od ramon.dexter »

A s cim konkretne chces pomoct? Tmobile ma mizerny pokryti, s tim jako uzivatel fakt nic neudelas.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)
sinco
Droid
Příspěvky: 2214
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od sinco »

Nějakjé zkušenosti s TM v lokalitě Brno a ideál střed. Jsem léta letoucí u VD. Když jsem někomu řekl že jsem kamsi volal a byl jsem s kvalitou zrovna nespokojený tak jsem dostal zaručenou radu-to je u VD normální, běž od nich k někomu jinému a budeš v klidu. To jak to teď funguje u TM mě nějak zaskočilo a popravdě hledám problém všude jinde jen ne u TM, je rok 2021 a hovory považuji za věc už zmáknutou a funkční. Tím že jsem koupil druhý nový telefon jsem s jistotou očekával že chyba byla v původním Doro telefonu. Třeba někomu několikrát spadl či co, neznám historii tohoto telefonu. Ale ty problémy jsou stejný, hovor jehož kvalita se v čase průběžně mění od 1+ až po stav kdy je hlucho a já do telefonu hučím haló slyšíme se? bez odezvy a po chvíli se to buď trochu vzpamatuje a v nějáké různorodé kvalitě hovore pokračuje dál a nebo to musím tipnout a zavolat zpět. Občasná nedostupnost telefonu i když má signal podle čárek plný, doručení sms o tom že mi někdo volal a nedovolal se asi s půlhodinovým spožděním od zavolání. Většina hovorů probíha na čísla která jsou ve stejné budově jako já a převažuje stejná síť tedy TM. Kupovat jiný druhý tl. telefon asi nemá význam neb problém který mám je na obou telefonech.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G
Uživatelský avatar
šulda
Androiďák!
Příspěvky: 433
Registrován: stř 21. zář 2016 13:35:28
Typ mobilu / ROM: Poco M3 4/64GB

Re: T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od šulda »

Zkus simku do jinýho mobilu, respektive do toho, v kterým to jiným funguje a uvidíš kde je chyba. Tady asi fakt není co víc radit.
Uživatelský avatar
aldav
Droid
Příspěvky: 1497
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Typ mobilu / ROM: Note8 - Gear Fit 2
Bydliště: Brno

Re: T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od aldav »

T-mobile střed Brna, konkr. Jakubské náměstí 3, sedim u okna, ale úplná tragédie. Kazdy 3 hovor spadne. Nebo buď neslyším já, nebo druhá strana, prostě ticho. Sestavení hovoru přes LTE často vůbec neprobehne. Z druhé strany slyším pravidelně, že mě nerozumí, že vypadávám. Dělá to od doby co zavedli LTE. Telefon menim každý rok, tím to není, simkou taky ne. Dost často mám zmeskany hovor, ale telefon nezvonil. Zkusil jsem i sw přímo od T-Mobilu, nepomohlo. Momentálně Fold 2.

­    

Note8 - Gear Fit 2
Uživatelský avatar
policak
Droid
Příspěvky: 1571
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9

Re: T-mobile, střed Brna a kvalita hovoru.

Příspěvek od policak »

Půjč si mobil s Androidem, nainstaluj aplikaci NetMonster a budeš mít jasno. Nebo ti řeknu výsledek sám. TMO má v Brně víc BTS, než VF, ale s nízkým výkonem, díky čemuž často mobil během hovoru "přeskakuje" z buňky na buňku, což kvalitě hovoru vůbec neprospívá. Mapy pokrytí ukazují tzv venkovní pokrytí, které je jakžtakž, ale vnitřní, díky slabým vysílacím výkonům, je zoufalé, obzvlášť v centru. Navíc v Brně TMO nesdílí vysílače s O2, jako jinde a o to je to horší. A k tomu Jakubskému náměstí, VF jako jediný má BTS na Jakubském kostele, díky čemuž pokrytím jasně vede, ostatní mají BTS v okolních ulicích na podstatně nižších budovách, proto na náměstí takový problém s TMO. Hodně ukáže i interaktivní mapa BTS na https://gsmweb.cz/mapa/
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“