Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 17. zář 2019 6:29:40

Vyzkoušejte to víckrát prosím. Kolega psal, se se to pokazilo treba az po ctvrtem nastartování.





stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 95
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SGS9 / PIE (ORX)
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Waze

Příspěvek od stewe » úte 17. zář 2019 11:28:40

Nuž dnes asi 15 spustení aj nejaké hlásenia ale stále v pohode 0,7-0,8 MB mobilných dát pri každom spustení.....
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy Watch 46mm

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 17. zář 2019 13:32:26

A tobe to ptedtim žralo hodne?
A jen jsi aktualizoval, nebo delal čistou instalaci?


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » úte 17. zář 2019 13:56:36

já jen aktualizoval a vypadá to zatím dobře.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » úte 17. zář 2019 16:34:52

Mám už jednu reklamaci.



stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 95
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SGS9 / PIE (ORX)
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Waze

Příspěvek od stewe » stř 18. zář 2019 16:04:46

Jednalo sa o verziu 4.54.1.1. ktorá žrala dáta veľmi.
Potom som postupoval takto: vymazanie údajov, vymazanie vyrov.pamäte, odinštalacia, reštart, inštalácia 4.53.5.0 z APKmiror a čakal som kým nevišla Verzia 4.55.0.1. ktorú som dal iba aktualizovať a ktorá je aj po x spusteniach OK
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy Watch 46mm


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Waze

Příspěvek od Mikros » stř 18. zář 2019 20:31:21

Waze jako ze dobra navi, ale tak max v CR. Jakmile chcete naplanovat trasu treba 800km, tak to neumi. Coz je u navi dost na hovno.

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1202
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » stř 18. zář 2019 20:46:41

To by trošku postrádala tato navigace smysl, nemyslíte?
Těžko by to zvládlo neustále reagovat na měnící se dopravní situace při dlouhém úseku.
Zkuste si to rozplánovat po částech.

       


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 18. zář 2019 21:45:31

Mikros píše:Waze jako ze dobra navi, ale tak max v CR. Jakmile chcete naplanovat trasu treba 800km, tak to neumi. Coz je u navi dost na hovno.

Podívej, Waze stejně pocita dopravní informace cca 2-3 hod dopředu. Ostatní je teorie a odhad.
Navíc, čím delší trasa, tím je odchylka 4% výraznější a víc te to bude držet na dálnici při koloně.
Jako, ano, je to na tydyt, ale proste delší trasy Waze moc nedává. Hlavní účel Waze je “okolo komína”. 99% lidi to tak i používá. 1% jsou dovolenkaři a ti si to proste rozdělí na 2-3 části tu trasu.


marko65
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 27. srp 2019 9:23:08
Reputace: 0

Re: Waze

Příspěvek od marko65 » stř 18. zář 2019 21:52:27

Ahojte, sorry ze sa zapajam do debaty, ale mne ide naplanovat dlhsiu trasuObrázek

­    



bandit707
Droid
Příspěvky: 1409
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 38
Typ mobilu / ROM: SGN4
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » čtv 19. zář 2019 2:45:29

No pri sucasnej spotrebe dat by som to nepoužíval v zahraničí, kym ten bug neopravia.
Esteze mam 10GB, tych užívateľov s 1-2 GB to musí dosť srat....

Akoze to je dost velky fail, a najme to, ze to neriesia.

PS: jedno z najvtipnejsich hodnoteni aplikacie z GP:

Niekedy mam dojem, ze ma posiela tade, kde treba overit dopravnu situaciu. :lol:
all no root --> Samsung Galaxy Note 4 6.0.1, Samsung Galaxy S7 7.0, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


karlic
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: ned 20. úno 2011 9:11:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation XE - HTC ONE V
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: Waze

Příspěvek od karlic » sob 21. zář 2019 9:28:25

Mám dotaz na majitele Huawei a Samsung. Používám Waze s autorádiem. Přes bluetooth pouštím hlasové příkazy z Waze i hudbu Spotify či internetové rádio TuneIn.
Když jsem měl Huawei P9 lite 2017, tak se při naváděcím dopravním příkazu od Waze zvuk od Spotify v autorádiu pouze mírně ztlumil a poté zesílil na původní hlasitost.
Nyní mám Samsung A50, kde se místo mírného utlumení hlasitosti Spotify zvuk úplně přeruší při dopravní hlášce a poté spotify plně naskočí. Toto přerušování hudby je velmi nepříjemné.
Jak jste na tom vy?
Lze nějak nastavit, aby se zvuk hudby pouze ztlumoval a nepřerušoval?
Díky předem za každý TIP!


karlic
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: ned 20. úno 2011 9:11:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation XE - HTC ONE V
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: Waze

Příspěvek od karlic » ned 22. zář 2019 9:45:25

Tak vyřešeno, problém se týkal pouze TuneIn. V TuneIn je zapotřebí skočit do nastavení a zrušit volbu "Pause instead of Ducking".


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 22. zář 2019 10:17:00

Malý poznatek z cesty z Chorvatska. Jel jsem do ČR přes Maďarsko a Slovensko (měl jsem zakoupeny eviněty pro oba státy a ve waze zapnuty). Trasu jsem měl rozkouskovanou dle plánovaných přestávek/tankování. Když jsem volil cestu u Zagrebu z mýtnice Lučko na hranice Maďarsko - Slovensko mi waze nabídlo trasu o 5 minut kratší, ale že si mám koupit evinětu. Bohužel, ale z obrázku ani popisu jsem nepoznal pro jaký stát (nebo jsem to při jízdě prostě neviděl). To jsem odmítl a dal jen "drive now" a jel. Ani jsem neměl možnost trasu jakkoliv zkontrolovat, kudy mě chtěl brát. Za Zagrebem na dálnici směr Chorvatsko - Maďarský přechod jsem to zkusil znovu a opět hláška, že ušetřím 11 minut při nákupu eviněty. Opět jsem ignoroval.
A o čem to celé je? Nemohlo by waze (pokud to nedělá - já to neviděl) vypsat, jakou evinětu s mám koupit? Jednak si ji opravdu může chtít někdo koupit, ale bylo by dobré vědět, jakého státu. Já se jen mohu domnívat, že to byla eviněta pro Rakousko.
Do cíle jsem dojel zdárně.:)

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 22. zář 2019 10:43:20

Jak bych to jen řekl, nejsme schopni je dokopat ani k tomu, aby u Vinět udělali strom se státy a rozdělení na státy.
Očekaváš, ze budou dělat neco víc?


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 22. zář 2019 10:53:28

Tak jsem to jen zkusil. Nechápu ale jejich počínání. To je tak vše.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 22. zář 2019 11:02:20

Je to Waze. Doba nadšených 50 zaměstnanců je dávno pryč. Ted jich je jak v malé fabrice. Korporát, Google. Nadšení jsou 3, ti co tam zůstali a ti dělají jiné projekty.
Lepší nevidět pozadí Waze. ;-)


flacek
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: pát 19. črc 2013 13:52:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2

Re: Waze

Příspěvek od flacek » pon 23. zář 2019 13:42:46

Z Chorvatska do Madarska se da jeste usetrit par km pres Slovinsko, ovsem pres placenou dalnici. Otazka jestli nebylo mysleno toto, jen nevim ze by Slovinci meli e-vinetu.


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » pon 23. zář 2019 14:03:03

Slovinci nemají evinětu a dá se to objet ten kousek mimo dálnici a sjet/najet u Čakovce

Uživatelský avatar

Kohyx
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: čtv 23. srp 2012 7:41:54
Reputace: 0
Twitter: @freebitcz
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od Kohyx » pon 23. zář 2019 22:27:07

Začínám jezdit podle ní, libí se mi integrace YT Music.
Novinky, tiskové zprávy a další články o smartphonech na FreeBit.cz.


sinco
Droid
Příspěvky: 2135
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » sob 28. zář 2019 22:59:05

Ach ty viněty. Dneska jsem zkoušel zadávat zkusmo cestu Hustopěče směr Brno. Při výpočtu se ukáže hláška o známce a na výběr něco v angličtině. Anglicky jazyk neovládám a k tomu trochu stres ze zpožděním. Proč to nejde udělat jinak, při výpočtu by se ukázala hláška s otázkou cesta vede přes placený úsek a dat dvě podotázky Ano pokračovat Ne zvolit mimo placený úsek. Jednoduché a jasné pro ty co používají dvě auta kde jedno má známku a druhé ne, např. služební-soukromé a střídají je. Za mě je to s těma vinětama, min. pro ČR komplikovaná krávovina max zrna. Vědět jak zamezit aktualizaci aplikace waze tak nahodím nějakou starší a budu mít klid.
Někde za Kobilí jsem dal cestu domů. Před Bořeticemi jsem to už nevydržel a zastavil. Waze mě v tom úseku odskakovala kamsi bokem mimo silnici a pak zase zpět, šipka místo dopředu se otáčela jakoby zpět. Před Bořeticemi jsem zastavil a nechápal, už jsem měl podezření že je něco s GPS, chcíply satelity či co. Jak na starém telefonu s chipsetem MTK, mám SGS9. Vypl jsem waze a nahodil google navi, zadal cestu domu do Brna a navi ukázala že mám pokračovat ve směru jízdy a v poho fungovala. Co tohle bylo za haluz netuším ale být u toho někdo kdo tvrdí že nej je papírová mapa tak v ten okamžik by měl pravdu a já byl za pokrokového blbce.
Na obrázku je místo kde jsem zastavil a zaměnil waze za google navi, šipka směr cesty na Brno
google navi.jpg
google navi.jpg (70.78 KiB) Zobrazeno 1605 x
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2832
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 29. zář 2019 0:08:51


sinco píše: Proč to nejde udělat jinak, při výpočtu by se ukázala hláška s otázkou cesta vede přes placený úsek a dat dvě podotázky Ano pokračovat Ne zvolit mimo placený úsek.
No ale ono to tak v podstate funguje ako chceš, tvoj problém je že si mimo svetového jazyka a neovládaš ani základy a problém waze je že nie je komplet preložená. Tvoj problém je ale väčší....

Pri výpočte na teba vyskočila hláška, že cestou po diaľnici by si ušetril xy minút a možnosť odpovedať 2 tlačidlami (to požaduješ však?). Prvé tlačidlo ťa presmeruje na pridanie diaľničnej známky a následne ti vypočíta trasu cez platené diaľnice, druhé tlačidlo "drive now" znamená "poďme", čo si vyberieš keď diaľničnú známku nemáš a chceš trasu mimo platené diaľnice.




sinco
Droid
Příspěvky: 2135
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 29. zář 2019 12:16:12

Proč prvé tlačítko vede k přidání známky. Chápu to tak že známku přidám a budoucí cesty se budou plánovat přes placené úseky. Když pojedu příště s autem bez dálniční známky tak bude následovat co? Při návrhu cesty mě dá na výběr přes placené úseky nebo mimo placené?
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2832
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » ned 29. zář 2019 13:08:41

Aby si ju mohol pridať a ďalšie jazdy už by ti automaticky plánovalo cez platené úseky, až pokiaľ opäť nezmeníš nastavenie.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 29. zář 2019 14:20:48

Pred kazdou jizdou si přeci udělám nastavení aplikace dle potřeby a daných podmínek.


­    


sinco
Droid
Příspěvky: 2135
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 29. zář 2019 20:18:30

Stejně i kdybych měl nápad jak něco vylepšit a byl by to nápad století je to stejně jedno, protože česko je jen bezvýznamní puntík z pohledu tvůrců waze. jednou jedu autem s dálniční známkou takže zadám vinětu a povolím placené úseky. A až pojedu s vozem co dálniční flastr nemá tak vinětu odstraním a zruším placené úseky. A tak furt dokola. Co by bylo jednoduší mít třetí variantu zadat údaj o placené známce jen pro tu jednu jízdu a tento údaj by platil do vypnutí navi. při příštím spuštění by se mě opět zeptal zda má jet přes placené úseky nebo nemá. Pokud nejezdím často a zapomenu na to že tam je zadaná viněta tak mě to bude navigovat přes placený úsek. Nebo zadatb vinětu, povolit placené úseky a při plánování by se mě navi navrhla možnost neplacených úseků. tento udaj by si pamatovala do vypnutí navi. Když jsem jezdil jen s autem kde není známka tak jsem tohle neřešil. A nebo na to jdu blbě protože to dvojí cestování nemám zažitý.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1082
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » ned 29. zář 2019 20:32:40

Bohužel vidím do Waze trošku více než je mne milé. Nemá cenu vysvětlovat zákonitosti Waze.
Naše přání a tužby jednotlivců či masy lidí je nepodstatné. Program vývoje je pevně daný a tím to končí. ;-)


­    


penik
Androiďák!
Příspěvky: 614
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: Nokia 8

Re: Waze

Příspěvek od penik » ned 29. zář 2019 20:51:55

Provokace: a jaký ten směr je? :D


sinco
Droid
Příspěvky: 2135
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: LG G3-32GB EU Titan- android V30j
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9 , ofic. rom
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sinco » ned 29. zář 2019 21:50:23

Pokrok se zastavit nedá, jen ten pokrok nesmí mířit do anusu.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


Petr363
Stálý androiďák
Příspěvky: 175
Registrován: úte 25. led 2011 22:10:38
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE - Havoc 9.0.0
Tablet: iPad mini 4
Bydliště: Brno

Re: Waze

Příspěvek od Petr363 » sob 12. říj 2019 20:15:43

Jak je to prosím se zvukem přes Bluetooth v autě ( vestavěné originál rádio v Audi A4) dřív jsem to hodně používal a vše fungovalo , ale měl jsem jiný telefon One+3 , nyní mám Mate 20 pro a zvuk jde jen přes reproduktor telefonu. V apce waze jsem zkoušel v nastavení Hlas a zvuky - přepínat "Přehrát zvuk do telefonu " a nic nepomohlo , pořad to hraje jen v telefonu. Někde jsem tady viděl v diskuzi ze se má v telefonu tlumit média , taky nepomohlo , tak nevím kde muže být problém. Když zapnu Sygic , tak tam problém není ( přepínat mezi repro telefonu a autem ) verzi Waze mám 4.55.3.0. Děkuji za radu nebo navedení co zapnout atd.

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: peta809 a 0 hostů