Navigace/GPSWaze

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1265
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: P20 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: Waze

Příspěvek od P1azer » čtv 27. úno 2020 21:38:56

Zdravím,
mám problém v Android Auto a vzhledem k tomu, že jsem zkusil AA v několika verzích, tak bych tip, že bude problém po updatu waze z 20.2. na verzi 4.60.0.5. Info panel se posunul víc doprostřed, původně byl hned na levé straně pod nabídkou (tři vodorovné čárky). Přijde mi to dost nesmyslný, nepraktický a vadí mi to, viz fotka. Máte někdo podobnou zkušenost a případně řešení?
Přílohy
IMG_20200225_162138.jpg
IMG_20200225_162138.jpg (374.28 KiB) Zobrazeno 2047 x




Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1097
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » čtv 27. úno 2020 22:38:11

Tak stačilo použit Google a chvilku hledat, je těch informaci dost. ;-)

Ale přímo od zdroje vím, že se pracuje na opravě. ;-)


ilja6
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 04. bře 2020 12:52:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Nova 5T

Re: Waze

Příspěvek od ilja6 » stř 04. bře 2020 13:00:38

Ahojte, s novým telefonem se mi objevil nový problém s posíláním hlášení. Pokud je telefon na výšku, jdou vidět všechny typy hlášení. Pokud je telefon na délku - chybí hlášení kolona a policie. Jedná se o nový telefon (únor 2020) Huawei Nova 5T s Androidem 9.0, teď aktualizován na 10.0. Neví někdo co s tím? Díky.
Přílohy
na delku 2.jpg
na delku 2.jpg (329.31 KiB) Zobrazeno 1685 x
na delku.jpg
na delku.jpg (400.24 KiB) Zobrazeno 1685 x
na vysku.jpg
na vysku.jpg (518.67 KiB) Zobrazeno 1685 x

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9904
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 373
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Waze

Příspěvek od don_alex » stř 04. bře 2020 15:37:30

Jj, mít telefon na výšku..

Možná to zní jako blbá rada, ale Waze je primárně optimalizovaný pro použití na výšku, na rozložení na šířku se dost peče. Myslím, že ani GinBook Ti neřekne nic lepšího..

Dej tomu šanci, taky jsem dřív používal na šířku, dneska už bych si telefon tak nedal.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


roy100
Droid
Příspěvky: 1560
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » stř 04. bře 2020 17:26:49

Zajímavé, já to na šířku mám vše, nainstalována poslední dostupná verze z GP, ovšem nemám tam dialog zavřít, ale vpravo nahoře křížek.



ilja6
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 04. bře 2020 12:52:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Nova 5T

Re: Waze

Příspěvek od ilja6 » stř 04. bře 2020 17:37:58

Vyzkoušel jsem položit na šířku (na délku) tyto dva telefony:
Xiaomi Redmi Note 8 Pro s Android 9 Pie a Huawei Y6 Prime 2018 s Android 8.0,
u obou jdou vidět všechna hlášení, tedy včetně "kolona" a "policie".

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1097
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Waze

Příspěvek od GinBook » stř 04. bře 2020 18:41:06

Kluci, Android 10 je zoufalost a dost věcí není na tento systém a milion telefonu s různým rozlišením optimalizované. Někde to je ok, jinde není. Stačí když je správné tlačítko “za rohem” a nejde to ovládat.
Vic k tomu není zatím co dodat.

A ano, Waze používat na výšku pro lepší uživatelsky zážitek. ;-)


­    

Uživatelský avatar

jirik77777
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: -2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Waze

Příspěvek od jirik77777 » stř 04. bře 2020 19:46:23

Pouzivam kolem stovky aplikaci a s Android 10 se nic nezhorsilo, nemaji ty aplikace problem, chodi stejne dobre jako na A9, vcetne rozliseni.
Takze asi to bude spise o nekvalitni aplikaci a mizernem vyvojari, tam kde problem je. ;)
Samsung Galaxy Note9 - Android 10
Samsung Galaxy Note8 - Android 9

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » stř 04. bře 2020 19:49:38

Používám s10+ s Android 10
A také nemám žádný problém, naštěstí...

­    


Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1097
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » stř 04. bře 2020 19:50:40

Hele, tvůj názor je pravděpodobně i správný. No 1) nejsem vývojář Waze, jen pouhý alfa/beta tester pro iOS a CarPlay a za 2) android držím jen u tchyně, když mne chystá ze sklepa brambory a potřebuje volné ruce. ;-)
Takže pojďme dál, bo tady jsme ve slepé uličce a můžeme si jen tiše poplakat.


­    

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22523
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 252
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 Crdroid
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od LivArt » stř 04. bře 2020 20:16:58

Obrázek
Mně to funguje :palec:
(Mi5 Havoc 3.0, i9515 LOS 16 - Pie)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

policak
Robot
Příspěvky: 1183
Registrován: pát 21. čer 2013 20:43:28
Reputace: 63
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7

Re: Waze

Příspěvek od policak » stř 04. bře 2020 22:28:19

Tenhle problém je zpravidla u lidí, kteří blbě vidí a nastaví si uživatelsky zvětšení položek v systému. Netýká se to jen Waze.
Podpis...to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2865
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » pát 06. bře 2020 14:57:12

Dlho som s waze nemal žiadny problém, no posledné týždne má trápi celkom nešťastný bug. Po spustení waze mi aplikácia zarputilo tvrdí, že nie je prístup k internetu. Zadam cieľ, nevie určiť čas dojazdu ani udalosti na trase. Tento stav trvá niekoľko minút, resp. kilometer, dva, tri, potom sa waze zrazu chytí, nájde internet a prepočíta trasu. Je to dosť nepríjemné.

Internet je na 100% funkčný a signál je plný. S miestom to tiež nemá nič spoločné, robí mi to v každej lokalite. Šetrenie batérie aktívne nie je a waze má všetky povolenia.

Nemáte tiež niečo podobné?Obrázek

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1097
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » pát 06. bře 2020 15:09:54

Zkoušel jsi čistou instalaci?
Odinstalovat, restart mobilu, nová instalace?


­    

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2865
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » pát 06. bře 2020 23:28:36

Nie to som nerobil, dlhé roky to nebolo treba.

Aj tak si to žije svojim životom, skúsil som to v práci v budove, waze malo po spustení internet hneď, akurát logicky hľadalo gps signál. O pár hodín neskôr už v aute na parkovisku spustím waze, zase nemá internet, našťastie za 5 sekúnd internet zrazu má... Uvidím čo to bude robiť zajtra.

Uživatelský avatar

GinBook
Robot
Příspěvky: 1097
Registrován: pon 11. úno 2013 11:06:18
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: iP11
Mobil 2 / ROM: Huawei P8 Lite DS
Tablet: iPAD
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od GinBook » sob 07. bře 2020 8:32:34

Dlhé roky nebolo treba....tak to nebudu delat, abych si mohl stěžovat. ;-)


­    


skorec
Stálý androiďák
Příspěvky: 108
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -3

Re: Waze

Příspěvek od skorec » sob 07. bře 2020 9:05:12

V aute pouzivam v smartpone offline google mapy ktore vsak nemaju v sebe navigaciu pre cyklistov .
Viete mi poradit nejaku offline navigaciu pre cyklistov ?

Uživatelský avatar

dvzd
Kyborg
Příspěvky: 4289
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: UF2

Re: Waze

Příspěvek od dvzd » sob 07. bře 2020 9:42:22

Locus Map (pokud máš Android).
Off-line mapy zde: https://osm.paws.cz/

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Waze

Příspěvek od sako verife » sob 07. bře 2020 10:42:52

Stáhni si app Mapy.cz a offline verze, vybrat cyklistické, turistické mapy.

­    


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2865
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » sob 07. bře 2020 11:13:11

GinBook píše:Dlhé roky nebolo treba....tak to nebudu delat, abych si mohl stěžovat. ;-)


­    
Ale no, sťažujú sa tu iní užívatelia, ja som bol skôr zvedavý či je to častejší problém, alebo iba u mňa. V poslednej dobe boli 2 aktualizácie waze...

Edit: tak dnes malo waze internet okamžite... Predpokladám že čistá inštalácia by bola zbytočná, keďže to vie fungovať... Žeby to malo súvis s waze servermi a špičkou?



bandit707
Droid
Příspěvky: 1422
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: SGN10h
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: Waze

Příspěvek od bandit707 » sob 07. bře 2020 13:01:30

Podľa mňa to nemá súvis so servermi.
Ja som ten istý problém mal asi dva roky na starom Note4.
Pustím waze a to isté, bez internetu, ostatne Navi bežia....
Zatvoril som ho a pustil znova, hneď sa chytil.
Potom už som mal takú rutinu. Pustiť, vypnúť, pustiť.
Bude to niečo smerom k mobilu a konkrétneho androidu.

Prestalo to v januári, keď som prešiel na Note 10plus ;) .
Odvtedy bez problémov.
Bez problémov, teda ak nevezmem do úvahy, tie divne trasy, co obcas zahlási, ved aj sem som dával tie nezmysly.
Ale inak v pohode.

Az na tie úsmevné veci, ako keď mám prejsť cez celú Bratislavu, od Senca až po Lamac, posiela ma cez mesto, tvrdiac, že rozdiel je cez 10 min
Akonáhle sa tvrdošijne držím obchvatu, a keď waze zisti, ze som menil smer, prerata a ups...
Uz, je zrazu cesta cez obchvat rýchlejšia o min 5 min.

Podotýkam, že keď som cca 5km pred rozcestim, dam si zobraziť trasy a teda tu informáciu mam čerstvú.

Niekedy mám dojem, že waze ma neposiela podľa hustoty dopravy, ale waze sa rozhodlo samé riadiť dopravu na Slovensku a nejakým random algoritmom rozhoduje, kto kade ma ist :facepalm:

PS: Som v TOP 333 užívateľov na Slovensku, teda čo to už, mám s waze najazdené. Body len za km.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


Hurec
Robot
Příspěvky: 971
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » sob 07. bře 2020 13:18:04

Tez bych rekl, ze to dela mobil. Me to jede v poho.
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2865
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » sob 07. bře 2020 14:01:35

Tak ale mne to na tomto mobile predtým v pohode šlo, Android 10 mám už pár mesiacov. Jediné čo sa zmenilo boli 2-3 aktualizácie waze.

Keby to bolo čisto mobilom, tak mi to dnes nejde tiež.


Hurec
Robot
Příspěvky: 971
Registrován: ned 18. pro 2011 14:58:56
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S8
Rom: origo

Re: Waze

Příspěvek od Hurec » sob 07. bře 2020 15:39:41

Kdyby to bylo programem, tak to snad dela vsem ne?
Iphone 3G -> Samsung Nexus S -> Motorola defy -> HTC Evo 3D -> LG L9 II -> Honor 3C -> Sony Xperia Z1 -> Honor 7 -> Huawei P9 -> Samsung galaxy S8


roy100
Droid
Příspěvky: 1560
Registrován: sob 12. lis 2011 18:10:02
Reputace: 64
Typ mobilu / ROM: Redmi 4X
Mobil 2 / ROM: Ulefone Paris

Re: Waze

Příspěvek od roy100 » sob 07. bře 2020 18:08:50

Ne až tak nutně.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2865
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 54
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Waze

Příspěvek od dufko » úte 10. bře 2020 10:31:15

Ako som písal, od víkendu to ide normálne. Takže naozaj nepredpokladám že bol problém v mobile.


Dedii
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: pát 28. srp 2015 11:38:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 Pro

Re: Waze

Příspěvek od Dedii » pát 27. bře 2020 10:10:49

Tiez mam problem s nezobrazovanim vsetkych ikon pri nahlasovani udalosti na ceste. Waze mam v autoradiu , tak odporucania dat to na stojato mi nepomozu. Musel som sa vratit k starsej verzii WAZE kde ten problem nie je
SK , RO , HU , AT , F , D , CZ , HR , SLO , I , PL , LT , LV , EST, BG - WAZE
SRB , BiH , UA , MC - Sygic
Huawei P30 Pro , Android 2DIN radio

Odpovědět

Zpět na „Navigace/GPS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů