Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuzeSamsung Galaxy S10

Odpovědět

fajn.snek
Robot
Příspěvky: 1081
Registrován: stř 08. pro 2010 21:59:31
Reputace: 62
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Galaxy Tab S3

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od fajn.snek » sob 13. črc 2019 11:13:46

S10 je dobrá volba! Ať dobře slouži ;)


Galaxy S ->S2-> S3 -> LG G2 -> SG Note 4 ->SG S7e ->S S8 ->Galaxy S9+ 64 2x -> Galaxy S10+ 128 GB Prism Green



spikelet
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: ned 28. dub 2019 18:38:39
Reputace: 0

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od spikelet » sob 13. črc 2019 13:13:13

Mikros:
Taky jsem nevedel, jak si nastavit vlastni zvuk na sms. Hledal jsem na netu. Zkusil jsem propojit telefon kabelem s PC a vybrany zvuk nakopiroval do slozky Ringtones. Bohuzel zvuk nesel nastavit pro SMS, nebyl v nabidce. Dnes jsem ho primo v telefonu nakopiroval jeste do slozky Notifications a to pomohlo. Uz je v hlavni nabidce zvuku pro SMS a nazev zvuku se nezmenil.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7629
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 107
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia 1
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Cleric » sob 13. črc 2019 13:49:44

Na tohle je dobrá aplikace s názvem Zedge, tam si navolíš jak co to potřebuješ nastavit a hotovo. Má celkem i velkou databázi vyzvánění, tónů a i třeba tapet.


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » sob 13. črc 2019 14:05:32

Cleric: Zedge používám už snad od dob symbianu :-). Ale notifikaci na sms a vyzvánění používám stejné již asi 6 let a na Zedge bych to jen těžko hledal :D

Jinak nyní mám S10 druhý den, takže co mohu říct. Foťák zatím OK, ale fotilo se jen ve dne a pár selfie. Baterii/výdrž nemůžu zatím hodnotit, co ale můžu je čtečka, oproti čtečce vzadu u S8+ a Note 9 je to velmi...jak bych řekl, na prd. Někdy odemknu až napotřetí. A to mám zapnuto vylepšení kvůli fóliím nebo sklům. Proto často používám k odemčení raději obličej.
Velikost - určitě jsem udělal dobře, že jsem vzal S10 místo S10e. Jednak se mi líbí více zaoblení displeje a jednak i velikost displeje oproti telefonu je super. Tím, že to je s minimálními rámečky, tak je telefon menší, ale i přes to je displej dost velký. I přes to je skvěle kompaktní.

Uživatelský avatar

steglik
Moderátor
Příspěvky: 1274
Registrován: pát 02. bře 2012 3:21:44
Reputace: 39
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10
Mobil 2 / ROM: SE K700i
Tablet: Apple iPad mini 2
Rom: 9.0

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od steglik » ned 14. črc 2019 21:15:32

Tak se také hlásím k přechodu.Přešel jsem z S9+ na S10.Tak uvidíme jak to půjde.Čtečka první den nic moc.Musím se na to soustředit,na zádech to bylo spíše automaticky.
Jinak jsem chytil akci v electroworldu -3000kč na věrnostní kartu a ty bezdrát sluchátka.
Není důležité, co v životě děláte. Ale je důležité, že to děláte, protože...nikdo jiný to neudělá.


Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4825
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Pixel 2XL 128GB
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » pon 15. črc 2019 12:04:49

tak som teda vyskusal namiesto aplikacie package disabler pre Samsung toto:
https://forum.xda-developers.com/galaxy ... 2073/page1

v telefone sa v defaulte uvolnilo takmer 1GB RAM a ten smejd teraz lieta ako blazon, ubidime ci aj baterka na pluskovej verzii dačo nahodi k dobru
Google Pixel 2XL 128GB
Samsung Gear S3 frontier
Lenovo Thinpad Yoga 460

Uživatelský avatar

Libb
Moderátor
Příspěvky: 1347
Registrován: pon 01. lis 2010 7:04:15
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 9 512GB
Tablet: Huawei MediaPad M3
Tablet 2 / ROM: Samsung Gear S3 Classic
Rom: stock ROM
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Libb » pát 19. črc 2019 9:38:19

Jasně, smazat ANT, smazat Pass, print service, samsung browsewr (imho nejlepší co je)... no dobrý začátek pro factory reset. Disabler to umí aspoň teoreticky znova nahodit, tohle to maže natvrdo.
btw nechápu, já nemám u S10+ problémy s výkonem a nemám potřebu něco zakazovat. Kupovat si nejvýkonnější telefon a pak všechno vypnout, jaký to má smysl? Se ukájet na rychlostí vykreslení okna, když už se stane zázrak a nějaká apka se probudí? :D
Obrázek Galaxy S10+ 512GB Ceramic Black | Galaxy Watch 46mm | Obrázek MediaPad M5 + 400GB μSD

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4825
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Pixel 2XL 128GB
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » pát 19. črc 2019 9:55:56

nemas pravdu existuje aj sposob ako ich disablovat cez adb a spätne ich obnovit znovu cez adb. sposob ktory som pouzil je uninstal ale mal som aj ten druhy sposob.
imho pass, browser, ant a secure folder pouzivam. ide tu o uvolnenie RAM a celkovo je to omnoho hladsie, mam s tym dobre skusenosti.
inak mohla by uz aj aktualizacia vyjst okolo 20.7.
Google Pixel 2XL 128GB
Samsung Gear S3 frontier
Lenovo Thinpad Yoga 460

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » pát 19. črc 2019 10:39:32

Ja taky radeji mazu pres ADB.
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4825
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Pixel 2XL 128GB
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » pát 19. črc 2019 10:44:33

presne tak. package disabler si autor kazdym vydanim da zaplatit za apku kazdeho polroka, dokonca teraz ani nieje iba na zakupenie v tretich stranach a v podstate je to len aplikacia, ktora nema taky efekt s wakelocky s nej su tiez na vysokej orovni.
Google Pixel 2XL 128GB
Samsung Gear S3 frontier
Lenovo Thinpad Yoga 460


RychJ
Robot
Příspěvky: 892
Registrován: čtv 30. pro 2010 16:10:12
Reputace: 35
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128Gb black
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3
Rom: Stock

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od RychJ » pát 19. črc 2019 17:41:23

Cim vic volne ram, tim vic adidas?

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » pát 19. črc 2019 20:15:08

Ono se to podepisuje i na vydrzi baterie, bezi tam az moc balastu. U nadstavboveho Samsungu i tam ram je dulezita.
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8

Uživatelský avatar

Hoe845
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: čtv 18. črc 2013 9:13:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10
Rom: Stock
Bydliště: Brno

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Hoe845 » pát 19. črc 2019 21:29:46

Nemyslim si, ze by to melo nejaky vliv..mozna v drivejsich verzich androidu, ale v Pie uz je podle me RAM management - co drzet a co z procesu hybernovat dost efektivni na to aby stalo za to neco killovat, nebo odebirat pres adb.

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » sob 20. črc 2019 6:25:53

Mam to vyzkousene a i u A9 to stale smysl i vliv ma.
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8


tiepek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 21. črc 2019 9:20:35
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: samsung s10

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od tiepek » ned 21. črc 2019 18:57:21

Ahoj, dobrý den lidi
chtěl bych se zeptat zda někdo umíte (víte) jak si vytvořit vlastni MULTIPACK tapet na uzamikací obrazovce!?
děkuji


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » pon 22. črc 2019 10:02:18

Chtel bych poradit s tim, ze casto se mi stava, kdyz vytahnu S10 z kapsy, tak displej neni ve "stand by" rezimu, neni zobrazen Always On Displej, ale je lehounce podsvicrny. Klasicky je displej cerny a sviti jen AOD. Kdyz jej ale vytahnu z kapsy, tak misto klasickeho AOD mi sviti hodiny minuty i vteriny a po nimi je patrna tapeta zamceneho displeje a je malinko podsviceny. Displej samotny je tmavy, ale je malinko podsviceny a je tam videt ta tapeta. Pri klasickem AOD je displej zcela cerny a mam tam nastaveny jen hodiny, minuty, datum a baterii a samozrejme notifikaci, pokud nejaka dosla.
Vi nekdo, o co se jedna, zda se to da vypnout, aby se displej nepodsvetloval v kapse?
Ochranu proti nahodnym dotykum mam zapnutou.

Uživatelský avatar

Raider
Androiďák!
Příspěvky: 413
Registrován: úte 27. zář 2011 9:57:46
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet: Vodafone Smart Tab N8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Raider » pon 22. črc 2019 11:07:10

Nemáš nějaký obal na který tlačíš a ten ti displej rozsvítí? Mi se to ještě nestalo a to mám telefon primárně v kapse
Tlačítkáče -> Nokia N86 8MP -> Samsung Nexus S -> Samsung Galaxy S3 -> Samsung Galaxy S4 -> Samsung Galaxy Note 2 -> Samsung Galaxy S6 Edge -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S8 -> Samsung Galaxy S9+ Coral Blue -> Samsung Galaxy S10+ Prisma Green


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » pon 22. črc 2019 11:10:00

Mam kryt Spigen Rudgger, tak si nemyslim, ze to bude timhle.
Ale jde taky o to, ze to zobrazeni na displeji po vytazeni z kapsy nemam nikdy a nikde jinde, nez po vytazeni z kapsy. Jinak se mi takto displej nezobrazi!


kultus
Robot
Příspěvky: 756
Registrován: pát 12. lis 2010 19:37:18
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 20 Pro

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od kultus » úte 23. črc 2019 5:42:06

Mne se to na S7e taky stava, ale velice malo, takze jsem neprisel na to cim to je, co jsem pri vytahovani z uzkych kapes pomackal nebo co ma na to vliv...taky pouzivam AoD
SE Xperia X10->SGS2->SGS3->SGS4->Lg G2 + Note 4->S7Edge->Mate 20 Pro + Gear S3 Frontier


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » úte 23. črc 2019 5:47:36

Tak AOD pouzivam uz dlouho, uz i u S8+ i Note 9, ale nikdy pred tim se mi to nestalo. Prave pred chvili se mi to podarilo zachytit scrennshotem...
Přílohy
Screenshot_20190723-064347_One UI Home.jpg
Screenshot_20190723-064347_One UI Home.jpg (360.52 KiB) Zobrazeno 1051 x

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » úte 23. črc 2019 5:54:51

Jj, to jsem videl jednou, minulý týden. :D
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » úte 23. črc 2019 6:23:51

Jirik77777:

A mas pro to nejake vysvetleni?


FiTTi
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 20. úno 2014 11:23:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet 2 / ROM: Lenovo TAB 2 A10-70F

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od FiTTi » úte 23. črc 2019 7:38:28

Nevím, jak se to podaří udělat samotnému telefonu, ale dosáhneš toho tak, že klepneš na vypnutý displej, aby se ti zobrazila zamknutá obrazovka a pak stačí klepnout na čas. A je to tam. Takže možná při nějakém pohybu v kapse se to může stát, i když si to neumím vysvětlit. Taky se mi to stává...


Mikros
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: pát 26. dub 2019 19:15:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 9

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od Mikros » úte 23. črc 2019 11:29:49

Fitti:

Tohle neni ono. Kdyz klepnu na hodiny AOD jednou, zapne se akorat misto otisku prstu. Kdyz klepnu 3x, objevi se pod hodinami moznost jasu u AOD a z boku hodin pak sipky na presun na dalsi volby jako hudba apod.
Ale rozhodne se nepodsviti displej, jako je to na mem screenu a hodiny (hodiny a minuty) se nezmeni na hodiny minuty a sekundy, jak je opet videt na screenu. Takze tim, co popusujes ty, to neni.

Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4825
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Pixel 2XL 128GB
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od bassgenerator » úte 23. črc 2019 12:27:41

sakra zachvíli srpen a cervencova zaplata nikde.
Google Pixel 2XL 128GB
Samsung Gear S3 frontier
Lenovo Thinpad Yoga 460

Uživatelský avatar

noremorse
Stálý androiďák
Příspěvky: 106
Registrován: čtv 20. říj 2011 18:21:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: LG G3
Mobil 2 / ROM: Nvidia Shield K1

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od noremorse » úte 23. črc 2019 15:59:01

Myslím že to je ono, taky se mi to stává. Vyndám telefon z kapsy a občas to tam je.
Jednou klepnu na display, objeví se hodiny, klepnu jednou na hodiny a mám tam hodiny s vteřinama


FiTTi
Stálý androiďák
Příspěvky: 79
Registrován: čtv 20. úno 2014 11:23:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+
Tablet 2 / ROM: Lenovo TAB 2 A10-70F

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od FiTTi » stř 24. črc 2019 2:15:04

Mikros:

Stojím si stále za svým, ale připouštím, že jsem to mohl napsat nesrozumitelně. Nepsal jsem, že klepnu na hodiny, ale na displej a až pak na hodiny. Ale dost slov. Pár sekund obrazu bude výstižnější:

https://youtu.be/EMXt5pB28EM

Takže si pořád myslím, že je to ono. Akorát pořád nerozumím tomu, jak se to povede udělat v kapse. :?
Naposledy upravil(a) verny94 dne stř 24. črc 2019 7:44:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy patří do tagu "url". Nejsme warez forum.


sensation
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 24. črc 2019 13:02:28
Reputace: 0

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od sensation » stř 24. črc 2019 13:14:40

Zdravím,
mám jen malý dotaz - zakoupil jsem S10 z EU distribuce (koupeno v ČR), po zapnutí jsem zjistil, že je v něm firmware německého Vodafonu. Rád bych tedy do telefonu nahrál firmware nebrandovaný (např. pro DE). Je to možné udělat takto přes ODIN? Nebo je potřeba ještě něco "speciálního" udělat při změně z "brandu na unbrand"
Omlouvám se za dotaz, prošel jsem různé diskuze, ale moc moudrý z toho nejsem. Díky za odpověď.

Uživatelský avatar

jirik77777
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: sob 08. čer 2019 22:38:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 8

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od jirik77777 » stř 24. črc 2019 13:29:57

Ano, stahnout jakykoliv EU fw, flashnout Odinem s csc natvrdo, ne home csc.
Samsung Galaxy Note9
Samsung Galaxy Note8


sensation
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 24. črc 2019 13:02:28
Reputace: 0

Re: Samsung Galaxy S10

Příspěvek od sensation » stř 24. črc 2019 13:55:34

jirik77777 píše:
stř 24. črc 2019 13:29:57
Ano, stahnout jakykoliv EU fw, flashnout Odinem s csc natvrdo, ne home csc.
Díky za odpověď. Jen ještě - co je myšleno tím "home csc"? Je to nějaká část, co nevyberu při flashování firmwaru?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host